EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стотици полети отменени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стотици полети отменени

mail16:20 | 07.02.2012прегледи 419 коментарикоментари 0


Стотици полети във Франция днес бяха отменени, включително 40 % от летище "Роаси-Шарл де Гол" в Париж, на втория ден от стачката на служителите във въздушния транспорт в защита на правото да се стачкува, предаде AP. Авиокомпания Air France отмени по-рано днес полети, включително до София, съобщи AFP.
Компанията посочи в съобщение, че би могла да гарантира само 50 % от полетите на дълги разстояния днес, след като вчера успя да осъществи 85 процента от тези полети. Авиопревозвачът, който е един от най-големите в света, отбеляза, че ще извърши 70 % от полетите на средни и къси разстояния. Същината на спора е правото да се стачкува като такова.
Синдикатите, които представляват пилотите, наземния и летателен персонал, протестират срещу законопроекта, приет през януари от Националното събрание - долната камара на парламента - който предстои да бъде обсъждан в Сената на 15 февруари. Той предвижда при стачка във въздушния транспорт всеки участник в нея да уведомява 48 часа предварително, че ще стачкува, за да се осигури обслужване на полетите с наличния персонал. Такъв модел е въведен в железопътния транспорт и метрото от 2007 г. и се нарича "минимално обслужване". Според синдикатите ако бъде приет законопроектът за въздушния транспорт, фактически ще бъде ограничено правото на стачка, посочва AFP.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg