EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Стоп за нови преговорни глави с Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стоп за нови преговорни глави с Турция

mail16:35 | 25.07.2016прегледи 698 коментарикоментари 0


Германия смята, че развитието на събитията в Турция след опита за военен преврат на този етап изключва възможността за отваряне на нова глава в преговорния процес за присъединяване към Европейския съюз, заяви на брифинг в Берлин правителственият говорител Щефен Зайберт, цитиран от ТАСС и Франс прес. При сегашните обстоятелства е немислимо да се отворят нови глави в преговорите, даде да се разбере Зайберт.
В близките дни и седмици ЕС трябва да наблюдава изключително внимателно как се прилага извънредното положение, какви правни последици има опитът за преврат. След това ще трябва да се даде обща оценка на случващото се в страната кандидат за членство, но според федералното правителство едва ли може да се говори за отваряне на нова преговорна глава, каза Зайберт.
Преговорите с Турция за присъединяване започнаха през 2005 г., но оттогава напредват извънредно бавно, а след опита за преврат и предприетите от турските власти мерки в Европа се чуват призиви те да се прекъснат и дори да се прекратят.
Преговорите са разделени на 35 глави, обхващащи всички области, които страните членки първо трябва да се съгласят да отварят, а след това и да затворят, щом преценят, че Турция е предприела съответните действия и вече отговаря на условията. До момента са отворени 16 глави и е затворена само една, припомня АФП. 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg