EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стоманодобивът пред изпитание

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стоманодобивът пред изпитание

mail12:30 | 07.12.2012прегледи 573 коментарикоментари 0


Европейските производители на стомана са изправени пред изпитание - търсенето спада, разходите за суровини и енергия растат, а конкуренцията от трети страни става все по-силна. До каква степен ЕС може да се намеси, за да помогне на сектора, който бе в основата на процеса на европейска интеграция преди 60 години? На 13 декември депутатите ще гласуват резолюция, предлагаща мерки за запазване на силна и модерна стоманодобивна индустрия в Европа.

"Запазването на активна и конкурентна стоманодобивна индустрия е от жизнено значение за бъдещето на Европа и европейските граждани", заяви Амалия Сартори (ЕНП, Италия), председател на комисията по промишленост в ЕП по време на пленарен дебат на 20 ноември.
Тя призова Европейската комисия да предложи програма за подкрепа на преструктурирането и запазване на конкурентоспособността на сектора.
Очаква се Комисията да приеме европейски план за действия за стоманодобивната индустрия до юни 2013 г.
Стоманата е един от най-широко търгуваните промишлени материали, като тя намира приложение във всички области - от производството на коли до строителството и железопътната инфраструктура. Годишното производство в света доближава 1,5 млрд. тона.
На производството на стомана в ЕС се падат 1,4% от БВП, като 360 000 души в 23 страни са заети в сектора. Европейското производство достига в някои години до 200 млн. тона, а реализираните годишни приходи са в размер на около 200 млрд. евро.
Производство на необработена стомана (млн. т.)

Съобщението и снимката са публикувани на страницата на Европейския парламент.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163