EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

СТИВ–Румъния е най-успешната служба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СТИВ–Румъния е най-успешната служба

mail07:38 | 07.08.2019прегледи 600 коментарикоментари 0


Българската търговско-промишлена палата съвместно с Министерството на икономиката на Република България за девети път връчи годишните награди на службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ). Членовете на Българо-румънска търговско-промишлена палата също имаха възможност да участват в допитването.

На първо място с безспорни резултати за отчетената 2018г. в класацията е СТИВ в Румъния, с ръководител г-н Ивайло Маринов. Той получи бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между България и Румъния, за принос за увеличаване на българския износ в чужбина и чуждите инвестиции в Република България, както и за постигане целите и задачите на БТПП. „Освен за развитие на икономическите връзки сега работим, за да развием и инфраструктурата, която да улеснява бизнеса, мислим за 3-ти и за 4-ти мост на река Дунав“, каза по време на церемонията г-н Маринов.

За пръв път наградата се присъжда през 2011г. по критерии, разработени съвместно с Министерството на икономиката. В метода за оценка, както и предната година, са включени две групи показатели: статистически данни и оказано съдействие на бизнеса.

Припомняме, че според данните на Националния статистически институт стокооборотът между България и Румъния за 2018 годинае над 4,6 млрд. евро. Износът на стоки към Румъния през миналата година нараства с 10,2% спрямо 2017-та, а за същия период внесените от северната ни съседка стоки са се увеличили с 3,4%. Положителното търговско салдо за 2018 г. е в размер на 195 млн. евро.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg