EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Стив Ханке: Не взимайте заем от МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стив Ханке: Не взимайте заем от МВФ

mail16:42 | 01.09.2009прегледи 601 коментарикоментари 0


Новото българско правителство не трябва да иска заем от МВФ, смята американският икономист проф.Стив Ханке в интервю за програма Хоризонт на БНР.
Той допълни, че очаква по-добри от прогнозните данни за бюджетния дефицит, а орязването на държавната администрация е правилна стъпка от страна на кабинета „Борисов”.
„Бих препоръчал да не се предприемат стъпки за взимане на заем от МВФ. Сключването на споразумение с Фонда е сигнал за слабост, а всяко ново правителство иска да покаже, че е силно и че може само да се справи с проблемите. Точно това посъветвах през май турския премиер Ердоган, когато беше изправен пред дилемата, дали да поиска заем от МВФ. В крайна сметка Ердоган не подписа, което доведе до засилване на доверието на инвеститорите към турската икономика. Мисля, че България трябва да има същия подход. Ако правителството покаже, че само може да се справи с корупцията, да реформира съдебната система, да ореже излишната държавна администрация и да държи бюджета под контрол, това спечелено доверие може да промени посоката на развитие на България”, каза още той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg