EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ст.Загора представи кариерния си потенциал в Мюнхен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ст.Загора представи кариерния си потенциал в Мюнхен

mail15:10 | 14.10.2022прегледи 753 коментарикоментари 0


Община Стара Загора е представила кариерния си потенциал пред българската общност в Мюнхен. Това се е случило по време на първото по рода си събитие извън границите на страната, насочено към привличане обратно на българите, живеещи в чужбина. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. 

„На форума имаше и много наши съграждани, които бяха силно развълнувани и впечатлени от присъствието на общината в Мюнхен, както и от специалния фокус, който организаторите поставиха върху града.

Хората са най-голямото богатство на един народ, поради това и община Стара Загора инвестира в тази посока. Градът е напълно променен с нова и модерна визия, с реновирани училища и детски градини, с облагородени паркове и алеи.

Работи се за стимулиране на бизнес средата. Съвместната инициатива на местната власт и държавата, които създадоха една от най-модерните и напълно завършени обособени индустриални зони – „Загоре”, е индикация за сериозността на всички ни за привличането на български и чужди компании“,  разказа Росица Райкова, началник отдел „Инвестиции” в община Стара Загора.

От думите ѝ стана ясно, че старозагорският щанд е бил сред най-посещаваните. Той е предизвикал интерес сред трайно установили се българи, които вече плануват своето завръщане в родината.

Община Стара Загора е единствената българска община, която бе част от събитието, обединено от мотото „Живот и кариера – защо в България?“.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg