EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачка на металурзите в Ломбардия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачка на металурзите в Ломбардия

mail12:03 | 26.03.2020прегледи 9204 коментарикоментари 0


Профсъюзите на металурзите в северния италиански регион Ломбардия заявиха, че ще стачкуват, за да защитят здравето на членовете си, тъй като правителствено постановление за временно спиране на много предприятия поради пандемията от коронавирус съдържа твърде много вратички и изключения, предаде Ройтерс.

Трите основни съюза, FIOM, FIM и UILM, посочват в съвместно изявление, че списъкът на компаниите, които могат да продължат да работят, "е прекомерно разширен, като обхваща икономически области със съмнителна значимост" и позволява на фирмите да имат "прекомерна свобода на действие" при кандидатстване за освобождаване от този списък.

Ломбардия е най-тежко засегнатият от епидемията италиански регион, където е и най-големият брой на загиналите общо 5 476 души в цялата страна до неделя включително.

Синдикатите заявиха, че ще обявят подробностите за стачката си в следващите дни. В правителственото постановление, подписано в неделя, се казва, че всички, освен "съществените“ предприятия, трябва да спрат работа до 3 април и определи дълъг списък от сектори на икономиката, които се считат за съществени и трябва да продължат да функционират.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg