EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачка засегна и Айфеловата кула

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачка засегна и Айфеловата кула

mail17:15 | 13.06.2014прегледи 1161 коментарикоментари 0


Айфеловата кула, символ на Париж и туристическа атракция, бе затворена днес поради стачка на служителите по сигурността, предаде Франс прес. Компанията за експлоатация на Айфеловата кула обяви, че обектът е затворен и изрази съжаление заради този протест, за който не е била информирана предварително, защото така посетителите на кулата с височина 324 метра са засегнати. Служителите по сигурността настояват техният работодател да им плати специална премия от 300 евро, да увеличи заплатите, да поеме техните разходи за транспорт през нощта, се посочва в комюнике на синдиката Обща конфедерация на труда търговия и услуги в Париж. "Желязната госпожица", както наричат Айфеловата кула, привлича между 25 000 и 30 000 души всеки ден, седем дни в седмицата или близо 7 милиона души годишно. Често тя е сочена като най-посещавания туристически обект в света, за който се
плаща.

Междувременно, стачката на железничарите във Франция продължи и днес за трети пореден ден, решиха вчера стачкуващите срещу реформите в сектора, предаде АФП. След сериозните нарушения на разписанията на влаковете в сряда, вчера имаше "подобрение", като по Северните и Атлантическите линии се движеха средно половината високоскоростни влакове, отбеляза ръководството на Френската национална железопътна компания SNCF. В района на Париж обаче, където всеки ден 3 милиона пътници ползват влакове, се движеха средно една трета от композициите. Профсъюзите настояват правителството да се откаже от планираната реформа, предвиждаща събирането в една холдингова структура на Френската национална железопътна компания SNCF и националния оператор на железопътната мрежа RFF, при все това запазвайки ги като отделни юридически лица. Синдикатите искат двете компании напълно да се слеят в една фирма, както бе до 1997 година, а правителството да поеме фирмени задължения на стойност около 40 млрд. евро. Освен това те се боят, че бъдещото финансиране ще става "на гърба на железничарите" чрез увеличаване на производителността и съкращаване на работни места.
 
Френският президент Франсоа Оланд настоя днес да бъде сложен край на стачката на жп работниците, предаде ДПА. "Трябва да знаете кога да спрете и да отчитате обществения интерес", каза Оланд пред медии, след като синдикатите, представляващи служителите на държавния жп оператор SNCF, обещаха да продължат протестните действия. Стачката бе удължена с още две денонощия до понеделник, 16 юни, допълва ИТАР-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg