EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачка в мините?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачка в мините?

mail11:50 | 03.01.2012прегледи 611 коментарикоментари 0


Синдикатите в мини "Марица-изток" се готвят за стачка, съобщи БНТ. Исканията са за по-големи възнаграждения в държавната въгледобивна компания. Стачката ще затрудни работата на 4-те теца в компелкса, въпреки, че те имат резерв от въглища, който да обезпечи работата им за известен период.
Над 7000 миньори от мини "Марица-изток" са готови да стачкуват заради неплатени заплати. Причината е, че са изработили повече от заложената продукция, но от ръковдството отказват да заплатят за допълнителния им труд. Така по данни на КТ "Подкрепа" миньорите са ощетени средно с по 1200 лева.
Началото на стачката беше насрочено за 21 декември миналата година, но бе отложено, тъй като изпълнителният директор на мините отказа да подпише споразумение за гарантиране на живота и здравето на стачкуващите работници. Това наложи синдикатите да се обърнат към Националния институт за помирение и арбитраж. До края на днешния работен ден оттам трябва се произнесат дали исканията на синдикатите за стачка са основателни или не. Ако отговорът е положителен, ефективните протести може да започнат на 7 януари. При това положение въглеподаването към 4-те топлоелектрически централи в комплекса ще бъде спряно.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159