EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Статков: Приватизацията бе национално предателство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Статков: Приватизацията бе национално предателство

mail14:37 | 17.02.2020прегледи 694 коментарикоментари 0


„Приватизацията нямаше нито конституционна основа, нито стратегия. Стратегия, която да даде такава промяна, че да постигне запазване на производството, повишаване на неговата ефективност, по-високи доходи“. Това коментира пред БНР Руси Статков, член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

По думите му „хората бяха подложени на национално предателство“:

„Един от тях се пише свидетел на прехода и издаде книга, в която си признава, че българският народ не е искал това, че не е бил готов за такава промяна. Кой ще бъде готов за промяна, в  която ще бъде безработен? В която т.нар. „общонародна собственост“, която е и негова, някой ще я получи на безценица“.

В предаването „12+3“ Статков допълни:

„Боновата приватизация се извърши в посока на това да се ограбят хората. Нямаше конституционно уреждане на тези въпроси. Нямаше как да се отиде в пазарна икономика без институциите на пазарната икономика. Когато нямаш условия да защитиш миноритарния акционер, това си е активен грабеж“.

Руси Статков подчерта, че по темата има достатъчно доказателства:

„Имаме 19 000 кутии с 1,5 млн. страници информация. Информация има в Сметната палата, в Държавен и финансов контрол, има в министерствата, която не ни е предадена, има и в Народното събрание. Има всичко, но проверката не трябва да се случва през ДАНС, а с друг подход. Трябват хора, които са квалифицирани да оценят тази информация и да вземат обективни решения в оценителния процес. Тогава можем да кажем, че ще има резултат“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3882