EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стартира проект Пчеларски университет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стартира проект Пчеларски университет

mail08:10 | 10.02.2022прегледи 920 коментарикоментари 0


Стартира Пчеларски университет, който цели да вдъхнови ново поколение модерни пчелари. Проектът е на “Истински мед” – организацията, чиято мисия е да спре негативната тенденция на измиране на пчелите. За да я изпълнят, от „Истински мед“ разработват технологии за защита на пчелите, подкрепят българските пчелари и допринасят за производството на качествен мед у нас. Kaufland България е съмишленик на каузата като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието.

“Пчеларството е занаят, който изисква доста отдаденост и подготовка, но към момента се предава или от поколение на поколение, или чрез много неуспешни опити. За да стартира един човек, е нужно да вложи много време, енергия и ресурс и това отказва много любители на природата и пчелите. Затова решихме да създадем специализиран гъвкав и достъпен курс, който помага на начинаещите в страната ни точно в първите им стъпки и им осигурява не просто нужните теоретични и практически знания, но и менторство от хора с опит”, споделя Сергей Петров, основател на “Истински мед”.

Учебната програма залага на хибриден 3-месечен курс на обучение от онлайн лекции и срещи и практически упражнения на реален работещ пчелин. Лектори и ментори в курса са опитни пчелари, преподаватели и учени - както от България, така и от чужбина.

Формата за кандидатстване вече е отворена на сайта на университета и всеки желаещ може да подаде заявка до 23 февруари 2022 г. включително. Приемът е до 30 души, които ще бъдат избрани след подбор от организаторите от „Истински мед“. Курсистите ще получат не само достъп до онлайн лекции и срещи с опитни пчелари, както и практика на терен, но и всички нужни материали като було и инструменти за работа.

Проектът се реализира с подкрепата на Kaufland България като част от ангажимента на компанията за избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения, като работят със своите доставчици да използват предимно биологични препарати.

Като стимул за начинаещите пчелари ще бъдат предоставени 10 пълни стипендии. Пет от тях ще бъдат специално за дами като начин “Истински мед” и партньорите им от международната организация “The World Bee Project” да вдъхновяват и жените да се занимават с пчеларство. Кандидатстването за стипендиите се осъществява от формата на сайта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158