EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Стартира on-line система за задължения към бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стартира on-line система за задължения към бизнеса

mail15:30 | 02.02.2010прегледи 502 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

На адрес http://debt.bia-bg.com вече ще се събират сигнали от бизнес организации за задължения към тях от страна на държавния и общинските бюджети, както и от фирми с преобладаващо държавно участие.  Инициативата е на Българска стопанска камара /БСК/.
В on-line системата всяка фирма ще може да декларира икономическата сфера, в която оперира (съгласно Националния класификатор на икономическите дейности), вида на забавеното плащане (по обществена поръчка, невъзстановено ДДС, други забавени невъзстановени данъци и обезпечения, средства по проекти с европейско финансиране и др.). Освен това компаниите ще могат да опишат и стойността на задължението, договорената или нормативно определена дата за плащане, длъжника и предприетите действия спрямо него.
Потребителите на системата ще имат възможност, освен да подават заявки, и да правят статистики относно броя заявки, общата сума на задълженията, средното време на просрочие, вида на длъжниците. Фирмените данни ще останат конфиденциални, подчертват от БСК.
Според камарата, държавният бюджет е сред основните генератори на задължения, поради неразплатените над 2 млрд. лв. към фирмите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg