EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Старт на панаира в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старт на панаира в Пловдив

mail10:15 | 24.09.2012прегледи 577 коментарикоментари 0


Оптимистичните прогнози за бърз изход от кризата отстъпват място на реалистичните, които показват, че тя ще продължи още няколко години, а най-тежко е положението в Европа. Това сочат резултатите от проучването „Глобален барометър“ на Международната асоциация на изложбената индустрия (ЮФИ). Те бяха представени от президента на организацията Ари Бриенен на пресконференция в Международен панаир Пловдив. „Повечето фирми не смятат, че кризата е отминала, за Европа няма положителни очаквания. Развиващите се пазари са в Южна Америка и Азия“, добави той.

Вече договаряме съвместна дейност с компанията „Нидерландски кралски панаири“, чийто главен изпълнителен директор е Ари Бриенен, съобщи Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Тя ще организира посещения на бизнесмени и участия на изложители в наши прояви, основно за Международната селскостопанска изложба „Агра“, за да се представят нови технологии – област, в която Холандия е много напреднала, обясни Иван Соколов. Така ще се разшири досегашното силно присъствие на холандски фирми на изложенията в Пловдив.
„Български пощи“ ще демонстрира на Есенния панаир най-новите си услуги - отпечатване на персонални марки и изпращане на пощенски картички от мобилен телефон. Те са сред близо 90-те иновации на деловия форум, от които 11 световни и 12 европейски.
Експонати на над 1250 компании от 43 държави ще бъдат показани в десетте браншови изложби на Международния технически панаир. Машиностроенето, енергетиката, екологията, управлението на водите, строителството и ВЕИ секторът са представени най-силно, като отражение на цялостната тенденция за развитие на индустрията. Акцентите на ЕСЕН 2012 са „зелената” икономика, върховите технологии, подобряване на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми да създават нови разработки. Темата за зелената икономика присъства на всички най-големи изложения, защото е глобален проблем и ще продължи да бъде актуална, коментира президентът на ЮФИ. Панаирът,който започва днес, ще продължи до 29 септември.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg