EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Старт на водния проект на Стара Загора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старт на водния проект на Стара Загора

mail16:45 | 17.06.2013прегледи 437 коментарикоментари 0


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора за изпълнение на строително- монтажните работи /СМР/ по Интегрирания воден проект за Стара Загора, съобщи пресцентърът на общината. От страна на изпълнителя Обединение „Воден проект Стара Загора" подпис положи Цветан Цонев, Главен изпълнителен директор и заместник-председател на Съвета на директорите на водещия партньор „Трейс Груп Холд" АД. В обединението влизат още Пи Ес Ай АД, „Водстрой 98" АД и „Инфраструктурно строителство" ЕООД.

Общата цена за извършването на СМР е в размер на 26 961 871, 52 лв. лева без ДДС. Договорът включва изпълнение на главен колектор по улица "Княз Борис І" , отливен канал и дъждопреливник , канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. "АПК", канализация на кв. Кольо Ганчев-запад", канализационна мрежа на село Богомилово, съобщи кметът Живко Тодоров.
Проектът е финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България, чрез оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Срокът за завършване на всички строително-монтажните работи е 10 месеца, но не по-късно от 30.09.2014г.
За нас е изключителна част да положим подписи под този проект, съобщи Цветан Цонев, според когото той е амбициозен, относно сроковете и до три седмици ще започнат изпълнението му. Работата е разпределена на няколко площадки,ще работим с няколко екипа, общо до 600-700 човека. Осъзнаваме важността му за населението, затова ще направим всичко за качественото му завършване в срок, поясни Цонев.
С изпълнението на този проект завършва целия канализационен цикъл за Стара Загора- съобщи инж. Румен Райков, управител на „ВиК" ЕООД Стара Загора. С приключването му, ще се донатовари новата пречиствателна станция, ще получим необходимия допълнителен товар и ще заработим с най-добрите параметри, добави той.
Директните ползи от реализацията на проекта са в подобряване на качеството на околната и жизнената среда на територията на Стара Загора и с. Богомилово, в резултат на по-ефективното пречистване на битовите отпадъчни води. Посредством въвеждане на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води се цели и подобряване на здравето на местното население. Ще бъдат създадени нови работни места по време на изпълнението на проекта, както и в резултат на неговото изпълнение. Очаква се и повишаване на атрактивността на региона за инвестиции и благосъстоянието на населението.
За Интегрирания воден проект Община Стара Загора получи от Министерството на околната среда и водите почетен знак и грамота за най-бързо преминал през оценка европейски проект. Стара Загора беше първият град, който успя да подготви и представи навреме във ведомството проекта, осигуряващ безвъзмездна финансова помощ в размер на над 39,167 млн. лв.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg