EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Стари чертежи стават дървета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стари чертежи стават дървета

mail07:30 | 19.07.2013прегледи 766 коментарикоментари 0


Инициативата на младежката организация Active Bulgarian Society вече е събрала близо тон хартия от стари курсови работи и проекти от няколко блока в Студентски град.
"Превърни бетона в дърво!" е инициатива за рециклиране на ненужни хартиени отпадъци от чертежи и курсови работи на студентите. Тя е инициирана от членовете на младежката неправителствена организация ABS ( Active Bulgarian Society ) и тяхното чувството за принадлежност към околната среда. На всеки 100 кг рециклирана хартия организацията засажда по 1 дърво в градинката пред блока, от който е събрана.
В рамките само на няколко седмици младежите събраха близо тон хартия в импровизираните кошове поставени в няколко блока в Студентски град.
В Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ) има около 5000 студента. Около 75% от тях живеят на общежитие в Студентски град. Университетът разполага с 6 входа и ABS поставя импровизирани кошове за хартия във формата на дървета във всеки един от тях.
В процеса на работа в УАСГ, студентите ежедневно използват голямо количество хартия. Една от най-трудоемките и славни специалности в УАСГ е Стоманобетон. Реализирането на проекта по дисциплината, зададен на всеки студент, изисква както голямо количество нерви, така и още по-голямо количество хартиен ресурс.

Инициативата "Превърни бетона в дърво" провокира предаването на стари курсови работи и проекти за рециклиране и студентите доказаха своето чувство за принадлежност към околната среда и грижа за опазването й.

 


Тагове: хартия, дърво
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg