EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стара Загора: Строи се ново кръстовище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стара Загора: Строи се ново кръстовище

mail09:31 | 06.08.2015прегледи 2148 коментарикоментари 0


Договор за изграждане на кръгово кръстовище на ул. "Капитан Петко Войвода" и бул. "Цар Симеон Велики" в Стара Загора подписаха кметът Живко Тодоров и Веселин Господинов, изпълнителен директор на "Щрабаг".
Строителството ще продължи година, ще се извършва на етапи, няма да затруднява движението в района.
Съоръжението ще бъде във формата на елипса, която ще бъде украсена с цветни насаждения. По план се предвиждат изходи до всички улица, които се пресичат на това място.
Община Стара Загора е осигурила 2 милиона и 81 хиляди лева за строителството.
Очаква се новото кръстовище да облекчи значително трафика от града, преминаващ през него в западна посока. Само за час, от 8.00 ч. до 9.00 ч. сутрин, оттам в посока изток-запад и север-юг преминават над 3 600 превозни средства. Съобразно транспортното натоварване пътната конструкция на кръговото кръстовище се оразмерява за "тежко" до "много тежко" движение.
Договор за реконструкцията на горския път в землището на село Люляк подписаха по-късно кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Диана Маджарова, изпълнителен директор на "Пътно строителна компания ЕС БИ ЕС" АД. Пътят с дължина 3 км трябва да бъде построен до месец. Финансирането в размер на 596 741 лева е осигурено от Фонд "Земеделие".БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg