EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Стара Загора изгражда Индустриална зона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стара Загора изгражда Индустриална зона

mail16:05 | 28.02.2018прегледи 4325 коментарикоментари 0


Преди няколко месеца поехме ангажимент да реализираме Индустриална зона в Стара Загора. Заедно с местната власт работим ръка за ръка и съм сигурен, че тук ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони в страната. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при подписването на Меморандум за сътрудничество между Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Община Стара Загора, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Министър Караниколов подчерта, че след обявяването на Меморандума, инвеститор от автомобилния бранш е изпратил своето запитване към НКИЗ, заявявайки своя сериозен интерес към Зоната.

Меморандумът за сътрудничество бе подписан от изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Тодоров благодари на министър Караниколов, че е предприел инициативата да помогне за изграждането на Индустриална зона, като по този начин ще се привлекат свежи инвестиции в града. „Това е първият министър, който реално обърна внимание на Стара Загора, за да може градът да разгърне своя икономически потенциал, допълни той.

Икономическият министър посочи, че на базата на подписания меморандум, НКИЗ ЕАД и община Стара Загора ще могат да реализират „ад хок" проект за индустриална зона при наличие на конкретен инвеститор за терена, свързан с неговото бързо развитие, както и с изграждане на необходимата инфраструктура за целите на проекта на конкретния инвеститор. Стана ясно още, че Община Стара Загора предлага на НКИЗ за индустриални цели един основен терен от 100 дка плюс още 15 дка допълнителна площ, като теренът се намира в кв. „Зора".

Министър Караниколов  изтъкна, че с подписания Меморандум  НКИЗ  разширява портфолиото си от терени, които да предлага на потенциалните инвеститорите. По думите му целта е да бъдат създадени условия за интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за постигане на информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в посока изграждане и управление на индустриални паркове и привличане на инвестиции.

До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за сътрудничество с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Ловеч, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, както и с областна администрация Кърджали.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg