EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Станишев:Минималната заплата няма да се увеличи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев:Минималната заплата няма да се увеличи

mail11:45 | 21.05.2013прегледи 1053 коментарикоментари 1


Няма възможност за увеличаване на минималната работна заплата до края на 2013 г., категоричен бе лидерът на БСП Сергей Станишев в студиото на „Тази сутрин” по bTV часове преди първото заседание на новия парламент.
Въпреки че охотно коментира управленските идеи на БСП, която заяви готовност да състави правителството с мандата си, Станишев не изрази категорично мнение за съдбата на плоския данък при евентуално управление на левицата с подкрепата на ДПС.
„Имаме разминаване с ДПС, които защитават сегашната ситуация,” призна Станишев. Оставането на плоския данък бе и условието, което лидерът на ДПС Лютви Местан постави на номинирания за премиер Пламен Орешарски за подкрепа от парламентарната група на Движението.

Вместо да обясни как ще се търси компромис по въпроса за плоския данък, Сергей Станишев припомни идеите на БСП от предизборната платформа на партията – нулева ставка за доходите до 310 лв. и 10-процентна ставка за доходите до 4500 лв. „Така в гражданина, който получава минимална работна заплата, ще остават по 31 лв., което в наше време са много пари,” подчерта лидерът на левицата и отново посочи, че хората с по-високи доходи трябва да покажат солидарност с по-бедните си съграждани.
„Данъчната система в България е добра и имаме ниски данъци. При ГЕРБ се увеличиха акцизите, но намаля събираемостта. Контрабандата беше пусната по широки магистрали с политическо покровителство,” заяви Сергей Станишев в една от многократните си препратки към управлението на кабинета „Борисов”.
 


 
Коментари
 
ivan - 21-05-2013 г. 18:38:03

Г-н Станишев дори и това не ви е ясно.Говорите наизус без да го рабирате. Тези 31лв ще останат за собственика на фирмата защото когато осигуряваш работника на минимална плащаш цялата сума.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg