EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Станишев,Калфин и други с недекларирани доходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев,Калфин и други с недекларирани доходи

mail16:41 | 12.02.2010прегледи 925 коментарикоментари 0


Днес Сметната палата публикува списък на лица по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, за които проверките на ежегодните декларации или уведомления, подадени през 2009 г., са приключили със заключение за несъответствие. Между тях има кметове, съдии, прокурори, депутати, министри.
Бившият премиер Сергей Станишев не е декларирал доходи от друга стопанска дейност в размер от 18 000 лв. Неговият заместник и министър на външните работи Ивайло Калфин нe е декларирал 5 190 лв. от друга стопанска дейност и 5400 лв. от наем.
Бившият външен министър и кандидат за еврокомисар Румяна Желева не е декларирала доходи на съпруга си в размер на 15 139 лв. от друга стопанска дейност.
Лъчезар Иванов, зам.-председателят на парламента и председател на здравната комисия
не е декларирал доходи в размер на 87 000 лв. от друга стопанска дейност и 11 520 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.
Илияна Йотова не е декларирала доходи на съпруга си в размер на 58 415 лв. от друга стопанска дейност и 5196 лв. от наем.
От списък се вижда, че обикновено не се декларира покупка на имот/земя, апартамент, ателие или къща, както и коли, дялово участие в различни търговски или производствени дружества.
Действащият министър на здравеопазването Божидар Нанев не е декларирал дялово участие на съпругата си в Медико-диагностична лаборатория “Томовижън“ ООД – Варна и в Специализираната болница за активно лечение Проф. Темелков във Варна. Всички лица, в декларациите на които са установени несъответствия, са уведомени и са направени повторни проверки за окончателно изясняване на фактите.
Чл. 4 ал. 6 от закона дава право на лицата да правят промени в подадените от тях декларации само до 31 май на текущата година. Промени след тази дата не са позволени от закона.
Съгласно чл. 7, ал. 7 от закона, списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция “Национална сигурност”, се казва в съобщението на Сметната палата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163