EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Станишев ще напусне вероятно България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев ще напусне вероятно България

mail07:15 | 20.01.2014прегледи 1913 коментарикоментари 0


Сергей Станишев ще напусне политическата сцена в България след половин година. "Предстои му европейска кариера." Това призна в ефира на bTV приближената до средите на БСП и лидера Станишев журналистка Виза Недялкова.
"Кариерата на Сергей Станишев е европейска. Когато става дума за ръководенето на БСП, е още по необясним хода на Георги Първанов, защото на всички е ясно, че Сергей Станишев очаква, му предстои и му е подготвена европейска кариера," каза още Недялкова. Не стана ясно какъв пост вече му е обещан и подготвен, и дали ще бъде избран за еврокомисар или нещо друго, призна тя. Стана ясно още, че съпругата на Станишев вече има и офис в Брюксел.

Не ми е известно Сергей Станишев да се готви за висок пост в Брюксел. Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия по повод твърдението на журналистката Виза Недялкова. „Аз не съм чувал клюки. Ако сте чули нещо, кажете“. Освен това никой не знае какво ще се случи на изборите за евродепутати, нито кой ще бъде „новият Барозу“, каза народният представител, според когото тази информацие е само догадка.
В неделя след националното съвещание с партийния актив на БСП в Пловдив Сергей Станишев каза, че не се стреми към евродепутатски пост. Той допълни, че ако е имал желание да бъде евродепутат или еврокомисар щял да получи тези постове още през 2009 година.

"Аз нямам намерение да бягам и да изоставям своята партия в труден момент. Земята ще изровя, но ще направя така, че БСП да се представи като първа политическа сила на евроизборите." Това заяви още той. Станишев обяви категорично, че няма да оглави евролистата.

Същевременно он лайн медии съобщиха, че френски социалисти подозират лидера на ПЕС Сергей Станишев, че премълчава съветското си минало. Според тях той е публикувал неточна автобиография на електронния сайт на ПЕС, на която до сега никой не е обърнал сериозно внимание, пеше он лайн изданието Фактор.

В нея е посочена само рождената му дата, но не и фактът, че е бил  съветски гражданин, че е завършил историческия факултет на Московския държавен университет „Ломоносов”, а докторската му дисертация е била посветена на историята на руските военни униформи. В европейското си CV Станишев отбелязва само връзките си с Лондонското училище по икономически и политически науки.

Сигнал за тези пропуски е постъпил във федерацията на Френските социалисти Буш дьо Рон, департамент 13-ти в Марсилия. От там са направили официално запитване до международния отдел на централата на френската социалистическа партия в Париж, с настояване проблемът да бъде поставен за изясняване пред ръководството на ПЕС. Това разкриват за изданието източници от Марсилия. В България съветското минало на лидера е важен знак към левия електорат, но на „Позитано” всички знаят, че Станишев има комплекси на тази тема и не обича публично да се споменава, обясни червен депутат, цитиран от същия сайт.

Френските социалисти следят с интерес и как ще се развие друга интрига с ПР хонорар от 60 хил. евро, който съпругата на БСП лидера е получила от Европейския парламент. Както е извество Ингебор Гресле, немски евродепутат от център-дясно настоява за разследване, свързано именно с този хонорар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg