EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Станишев еврокомисар? Оставка на 23-24 юли?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев еврокомисар? Оставка на 23-24 юли?

mail10:25 | 04.07.2014прегледи 974 коментарикоментари 0


Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според Стандарт ресорът е еврокомисар по имиграцията "най-вероятно", по думите на Борисов. Попитан дали, това е истина и откъде знае, той заяви: „Искате ли да се обзаложим?”. От левицата определиха като "брътвежи" информацията на Бойко Борисов, че правителството ще предложи Сергей Станишев за еврокомисар.

На въпрос, дали от ПГ на ГЕРБ биха влезли в пленарна зала за гласуване на важни закони, Бойко Борисов каза: „Аз вече два пъти участвам в разговори, където уж се разбираме всичко. На другия ден – 20 нови закона от БСП, главен секретар за следващите 5 години, съпругата на съдията от 2015 г. назначена, Сметни палати, обществени поръчки. Безпардонна работа. Какво да участвам? Трети път ще участвам. И какво от това”.
„Агонията е една година. Няма система, която вече да не е разрушена. Здравна каса – половин милиард, болниците – половин милиард, митници и данъчни – на минус 800 милиона. Фонд „Земеделие” – корупция, за Министерство на земеделието – корупция. Забравихте ли тези дати, за които ви казвах всеки месец какво се случва в земеделието? Загина човек. Няма нещо, което аз да не съм говорил. 3 милиарда задължения в НЕК”, допълни Бойко Борисов.
„Сега разбирам, че се подготвят да подпишат и за седми реактор. В тази криза най-бедната държава в света да вземе най-скъпия реактор в света и да заложи пети и шести реактор. Това се подготвят да направят. Нямам думи по която и да е тема. Говорих го, говорих го, говорих го. Като казвах, че без „Атака” те не могат да управляват, а те казваха: „Глупости. Само ние сме – БСП и ДПС”. Е, защо не управляват сами БСП и ДПС”, попита Борисов.

Оставката на кабинета "Орешарски" ще бъде гласувана от Народното събрание на 23-ти или 24-и юли, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Той добави, че партията му има готовност за нови разговори с ГЕРБ и останалите парламентарни групи още във вторник за доуточняване на програмата на парламента за следващата седмица.Ето какво каза той пред БНР:

Аз не бих възразил да водим още разговори, но се надявам, ако не днес, то за следващата сряда вече в дневния ред на парламента наистина да бъдат предложени само законопроекти, които са по територията на съгласието. Парламентът да намери сили в себе си да работи още две седмици до вече сакралната дата на оставката.

Лидерът на ДПС добави, че няма да участва в преговорите за номиниране на български еврокомисар. Лютви Местан коментира, че след изборите през есента много важно ще бъде към коя политическа сила ДПС ще окаже подкрепа.

Понеже напоследък сме свидетели на една много мила надпревара на заклинанията кой по-яростно ще изрече заклинанието "никога с ДПС". ДПС обаче не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС знае своята стойност, ДПС знае от кои ценности не може да отстъпи и понеже е трета политическа сила, либерална, тя, ДПС, носи участта на всички либерални партии, те да бъдат подкрепящи партии. И ви казвам, че след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, може да се окаже вярна обратната посока - кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед на интересите на България.
 

Парламентът няма да заседава днес поради липса на кворум. В пленарната зала се регистрираха 106 депутати от Коалиция за България и ДПС, при необходими 121. От залата отсъстваха депутатите от ГЕРБ и "Атака", съобщи БНР.

Следващото заседание ще е в сряда, съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков:

Очевидно няма кворум. Днес няма да има заседание. Следващото заседание ще бъде в сряда. Не изпълнихме дневния ред за тази седмица, макар и приет от всички парламентарни групи.

Нови консултации за работата на парламента до разпускането му ще се проведат във вторник. Инициативата дойде от парламентарната група на ДПС, след като тази седмица поради липса на кворум бяха провалени всички заседания на Народното събрание. ГЕРБ и БСП потвърдиха участието си в консултациите. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че депутатите му ще се върнат в пленарната зала, ако се внесат промени за актуализация на бюджета, необходими предвид кризата в болниците.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg