EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Станишев - проблем за ПЕС и Мартин Шулц

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Станишев - проблем за ПЕС и Мартин Шулц

mail18:00 | 10.02.2014прегледи 1252 коментарикоментари 0


Брюксел. Полемиката около Сергей Станишев може да навреди на кампанията на Мартин Шулц за председателското място в Европейската комисия. Това казва Жан-Мишел дьо Ваел - преподавател по политически науки в Свободния университет в Брюксел, пред Euraktiv, цитиран от агенция Фокус.
Кампанията за европейските избори скоро ще започне. Основният дуел за ръководното място в ЕК ще се проведе между кандидата на Партията на европейските социалисти Мартин Шулц и кандидата на Европейската народна партия, който ще бъде посочен на 6 март. В тази връзка Дьо Ваел бе запитан какви са рисковете за кампанията на Шулц, който вече понесе няколко нападки.
„Въпросните нападки се отнасят до Сергей Станишев. Станишев е камъче в обувката на Шулц, и то такова, което може да бъде болезнено. Защото той е лесна мишена за атаки. Позицията на Сергей Станишев начело на ПЕС бе голяма изненада за много наблюдатели. Той не бе силен кандидат, а резултат от труден компромис и днес виждаме колко скъпо може да струва този избор. Очевидно, опонентите на Шулц ще се възползват от това, тъй като критиките на европейските социалисти към ЕНП и останалите движения губят тежестта си от особеното положение на националистическата партия „Атака”, която осигурява оцеляването на българското правителство под социалистическото ръководство”, казва Дьо Ваел.


Тагове: Станишев, Шулц
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg