EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ССБ не търгува с дърва за огрев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ССБ не търгува с дърва за огрев

mail14:50 | 23.02.2012прегледи 614 коментарикоментари 0


По повод твърденията на БСП за продажбата на дърва за огрев през Софийска стокова борса, от МЗХ направиха уточнение: Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов разговаря с изпълнителния директор на ССБ Васил Симов и поиска извършване на проверка защо е продавана дървесина със спецификация дърва за огрев. След извършената проверка от борсата стана ясно, че поради непознаване на терминологията от служители на ССБ грешно е публикувана информация на сайта за изтъргувани дърва за огрев вместо дървесина ОЗМ (обла за занаятчийски материали), както е термина съгласно номенклатурата за категории и асортименти на дървесината.
Съгласно наредбата за възлагане на дейности в горските територии през борсата се търгуват едра строителна и технологична дървесина. Васил Симов е уверил министър Найденов, че в бъдеще подобни неточности няма да бъдат допускани.
Сключените договори за продажба на дървесина през борсата са за дърва, които ще се добиват в следващите няколко месеца, а не за такива на склад. Това по никакъв начин не може да се отрази върху цените на дървата за огрев в момента. Припомняме, че за покриване на част от недостига на дърва за огрев и овладяване на спекулативно високите цени през последния месец, министър Найденов разпореди на шестте държавни горски предприятия да отпуснат на пазара 1200 куб .м. дърва за населението на цени от 50 лв. на куб м.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg