EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сръбският собственик на “Пикадили” с нови инвестиции в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сръбският собственик на “Пикадили” с нови инвестиции в София

mail14:17 | 19.12.2009прегледи 1200 коментарикоментари 0


В търговската верига "Пикадили" в България, която бе приватизирана от сръбската компания "Делта Макси", сред 21 000 артикула само 150 са сръбски, заяви днес сръбският министър на търговията Слободан Милосавлевич с оценката, че Сърбия не може да бъде доволна от такъв баланс, предаде ТАНЮГ.
На среща с представители на "Делта", "Пикадили" и местни производители в Стопанската камара на Сърбия Милосавлевич каза, че излизането на сръбски търговски вериги в чужбина е най-добрият начин за увеличаване на износа и изрази готовност министерството да организира следващата година седмица на сръбските стоки в "Пикадили" в София.
През октомври 2010 г. в центъра на София ще бъде открит първият магазин "Темпо", разположен на 18 000 квадратни метра, като е планирано до 2013 г. да има осем такива обекта, обявиха от “Делта Макси”. Идеята е компании от Сърбия да предлагат стоки.За година и половина се предвижда да бъде изграден и собствен дистрибуторски център на 10 000 квадратни метра в околностите на София, за който вече е купен терен.
Директорът на "Делта Макси" Драган Филипович заяви, че през следващите четири години фирмата ще инвестира в българския пазар още 300 милиона евро, напомняйки, че през изминалите две години е инвестирала 100 милиона евро.
Целта е в началото да се подпомогне износът на стоки от Сърбия чрез обекти в България и Албания, а по-късно ще се насочи към пазарите в Молдова, Украйна и Русия.
По думите на Филипович, "Макси" очаква тази година оборот от 350 милиона евро извън Сърбия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg