EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Срещу мобилните монополи всеки месец на 20-ти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Срещу мобилните монополи всеки месец на 20-ти

mail14:00 | 03.02.2011прегледи 694 коментарикоментари 0


Синята коалиция ще внесе предложение за промяна в Закона за защита на потребителите, която касае договорите с мобилните оператори, идеята е да бъде въведена неустойка от 7% при предсрочно прекратяване на договорите с мобилните оператори. Това съобщиха депутатите Михаил Михайлов и Иван Иванов. Стана ясно, че Синята коалиция е провела среща с Асоциацията на потребители на телекомуникационни и интернет услуги.През 1989 г. България се освободи от държавния монопол, но в последните години всеки един от нас се превърна в крепостен селянин от заробващите договори, които ни се предлагат, коментира Михайлов. Освен това той определи прехвърляне на номер от един на друг мобилен оператор прекалено тромава и трудна за абонатите.
Сините настояват още КРС да приведе в действие нормативни механизми, за да принуди мобилните оператори да опростят схемата по прехвърляне на номер на едно гише. СДС иска промяна в условията по типовите и индивидуални договори, които сега позволяват едностранни промени, без да е искано съгласие на абонатите. Да припомним, че в петицията, изпратена до Народното събрание след първия протест срещу телекомите на 20 януари, се настоява за премахване на автоматичното пред подписване на срочните договори, да се коригира процедурата по преносимост, да се дефинира понятието кредитен лимит, да се намалят цените на дребно и промяна на тарифирането на всяка секунда – от първата, но без първоначално неделим период, да се ограничи практиката на нежаланите търговски съобщения от 20.00 до 9.00 часа, да се приведат тарифирането на роуминг услугите в съответствие с директивите на ЕС.

Освен това всеки месец на 20-то число ще бъдат организирани протести срещу монопола на мобилните оператори, казаха от коалицията. За 20 февруари е предвиден първия протест срещу монопола на мобилните оператори.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163