EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Срещу Brexit: Бизнес + Бекъм, U2, Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Срещу Brexit: Бизнес + Бекъм, U2, Турция

mail13:50 | 22.06.2016прегледи 1858 коментарикоментари 0


В писмо до вестник The Times 1, 285 бизнес лидери призоваха гласоподавателите да подкрепят оставането на Великобритания в Европейския съюз на референдума в четвъртък, пише The Guardian. „Ако Великобритания напусне ЕС, това ще означава несигурност за нашите фирми, по-малко търговия с Европа и по-малко работни места“, се казва в писмото. Малкия бизнес и работодателите ще бъдат особено уязвими на всякакви икономически сътресение в резултат на вот за напускане, заявяват бизнесмените. Също така според тях условията на търговията между Великобритания и нейния европейски пазар ще трябва да започнат „от нулата“ при брекзит. Сред подписалите се е основателят на Virgin Group, сър Ричард Бренсън, който тази седмица започна собствена национална кампания, призоваваща хората да подкрепят оставането. Друг включил се бизнесмен е Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк, който вече заяви, че вотът за брекзит може да доведе до загуба на работни места в Обединеното кралство и ще навреди на нейните възможности за борба с тероризма.

Дейвид Бекъм подкрепи кампанията за оставеното на Великобритания в Европейския съюз тази сутрин, заявявайки, че иска децата му да живеят в един „свързан свят“, в който проблемите да бъдат решавани съвместно, пише вестник Mirror. В пост в „Инстаграм“ Бекъм написа, че Великобритания винаги ще бъде велика, независимо от резултата от референдума. „Ние живеем в динамичен и свързан свят, в който заедно като хора сме силни“, коментира футболистът. Това изявление е едно от най-политическите, които спортистът е правил, но неговите стари съотборници подозират, че той се стреми към бъдеще в обществения живот.

Ирландската банда U2 също подкрепи оставането на Великобритания в ЕС. Не може да си представим Европа без Великобритания. Това споделят членовете на групата Боно, Едж Евънс, Адам Клейтън и Лари Мълън. Те подкрепиха лагера за оставането в съюза, споделяйки видео на ирландската кампания за оставане на Лондон в ЕС „Irish4Europe“ на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“. “Бяхме помолени да публикуваме видеото, ние го харесваме и се чувстваме смирени от участието си в него. До ирландските гласоподаватели във Великобритания – не си отивайте, ще ни липсвате... Не можем да си представим Европа без Великобритания“, написаха на страницата в социалната мрежа членовете на U2. В рамките на една минута видеото представя кратката история на влизането на Великобритания в ЕС и посланието за оставането й в съюза.
Турция подкрепи оставането на Великобритания в ЕС, ден преди референдума за решаване на членството на островната държава в Съюза, предава AFP. „Искаме Великобритания да остане в ЕС при всички обстоятелства“, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Лондон е силен поддръжник на отдавнашната кандидатура на Турция за членство в блока.

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви във вторник, че Европейският съюз трябва да се промени след референдума във Великобритания, независимо от резултата, предава Anadolu Agency. „Дори и мнозинството да гласува за оставане, ние не можем да продължим, както обикновено. Тъй като ако ние го направим, хората ще кажат, че не сме разбрали смисъла“, уточни Шойбле. Министърът също така допълни, че притесненията, изразени от британските гласоподаватели, са споделяни от гражданите и на другите 27 членки на ЕС. „Във все повече и повече държави, до някаква степен във всички страни членки, но на различно ниво, има голям брой хора, които се съмняват в европейският проект за обединение“, допълва германският политик.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg