EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща на подуправител на БНБ с КТБ вложители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща на подуправител на БНБ с КТБ вложители

mail06:20 | 17.10.2014прегледи 1686 коментарикоментари 0


Подуправителят на БНБ Димитър Костов е разговарял с представители на вложителите в Корпоративна търговска банка, след като четири месеца те протестираха и не получиха отговори от БНБ. Костов е поел ангажимент, че до 20-и ноември ще има яснота за съдбата на банката. Това е и датата, на която изтича специалният надзор, съобщи БНР.

Австрийският фонд "ЕПИК" вярва, че Корпоративна търговска банка (КТБ) е достатъчно здрава, за да бъде оздравена, това каза финансистът Емил Хърсев, който присъства на среща между инвеститорите и вложителите в КТБ, която се състоя вчера. На въпрос на "Хоризонт" дали инвеститорите са представили някакъв план за преструктуриране при конкретна сума, която може да бъде налята в банката, Хърсев отговори, че такъв план не е представен и преди да бъдат видени окончателните разчети за състоянието на банката, няма как такъв да бъде изготвен.

От своя страна вложителите изразиха притеснение, че БНБ не допуска инвеститорите до банката, за да могат да изготвят този план. Въпреки че са водени разговори с финансовото министерство, все още ясен ангажимент от страна на държавата не е поет според Божидар Томалевски от представителите на вложителите: Преди приемането на бюджета банката се отваря, защото това е реалният ангажимент, че ангажиментът на държавата ще бъде заложен в бюджета за следващата година.

Финансистът Емил Хърсев беше категоричен, че преструктурирането на КТБ все още е възможно, но колкото повече се бави процедурата, толкова по-трудно ще бъде осъществено. Какви са намеренията на най големите инвеститори: Казаха, че имат идея да рекапитализират банката, говорят с Министерство на финансите, с БНБ. Една сериозна институция, която продължава, след всичките неразбории в България, да се занимава с този казус. Един светъл лъч надежда, да!

Вярват ли, че КТБ е стабилна банка, в която заслужава да се налее капитал?

Съдейки по това, че са тука и проявяват интерес към тази сделка, очевидно вярват.

Конкретен план за преструктурирането и рекапитализацията на КТБ все още не е представен от страна на инвеститорите.
 


Тагове: КТБ, БНБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg