EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща на Борисов с "Краун Ейджънтс"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща на Борисов с "Краун Ейджънтс"

mail21:01 | 16.09.2009прегледи 628 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с ръководителите на екипа британски консултанти от "Краун Ейджънтс", които работят у нас по програма за модернизация на българската финансова администрация. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Обсъдено е било изпълнението на програмата и възможността да се подкрепят по-активно усилията на правителството за повишаване събираемостта на държавните приходи и разкриването на икономически престъпления.
В срещата са участвали програмният директор Вивиен Дейвис, мениджърът на програмата Дейвид Смит и ръководителят на екипа Джон Браун, както и посланикът на Великобритания Стивън Уилямс и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
Премиерът е посочил като примери за промяна в стила на работа свързването на информационните масиви на Националната агенция за приходите и Агенция "Митници", видеонаблюдението по граничните пунктове, работата на мобилните групи. Нашата политическа воля е да наложим ясни правила, като пресечем контрабандните канали и митническите измами, е посочил премиерът. Това е посоката на развитие и аз съм решен да я следвам, е добавил той.
Вивиен Дейвис е потвърдил, че дори за краткия период от началото на мандата на правителството, ясно се вижда, че се предприемат конкретни стъпки и се полагат усилия в тази сфера. Дейвис е заявила желанието на "Краун Ейджънтс" да бъдат част от
процеса на промяна към ясни и прозрачни правила в управлението на митниците и приходната администрация.
Впечатлен съм от ясните и конкретни послания за борба с корупцията и организираната престъпност, от желанието за прозрачно управление и за подобряване образа на държавните институции, е казал посланик Уилямс. Неговата оценка е, че предприетите през последния месец и половина действия повишават доверието към правителството и държавата от страна на бизнеса и европейските партньори.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg