EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща на 100 бизнес лидери в Скопие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща на 100 бизнес лидери в Скопие

mail10:34 | 18.10.2017прегледи 9109 коментарикоментари 0


Икономиките на региона поотделно са слаби и раними и затова трябва да се фокусират върху онова, което ги обединява, заяви президентът на Македония Георге Иванов на среща на 100 бизнес лидери в Скопие, посочвайки, че свързаността трябва да бъде най-голям приоритет, съобщи Танюг. Иванов посочи три големи предизвикателства, с които се сблъскват икономиките от региона - малки пазари за големите фирми, отлив на специалисти и остарелият начин на функциониране на компаниите.
Като държави успяхме да затворим мигрантския коридор, но все още не успяваме да предотвратим миграцията на нашите млади хора. Те имат едно общо нещо - искат да стигнат до развитите центрове, за да развият своите идеи. Нашите региони се изпразват, отиват си онези, които с образованието си създават ценности, а цената от това плащат и държавите, и компаниите, предупреди Иванов.
Той изтъкна, че за превъзмогване на трудностите е необходима политическа свързаност с ЕС и НАТО. Македонският президент подчерта, че е необходимо ЕС да започне възможно по-скоро преговори с Македония.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg