EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Среща Митрева-Дянков

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща Митрева-Дянков

mail18:12 | 16.05.2011прегледи 1088 коментарикоментари 0


Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева и финансовият министър са имали среща в късния следобед днес, съобщи агенция Фокус. От Министерство на финансите заявиха единствено, че срещата на Митрева е била планирана.
По-рано днес от пресцентъра на НОИ заявиха, че Христина Митрева няма да подава оставка, както призова премиерът Бойко Борисов. В неделя Борисов заяви, че финансовият министър Симеон Дянков е имал претенции към това как Христина Митрева управлява парите на НОИ и припомни, че тя е навършила пенсионна възраст.
Парламентарната група на ГЕРБ ще разгледа казуса с евентуалното пенсиониране на шефа на НОИ утре, съобщи БНР.
Процедурата по освобождаването на управителя осигурителния институт изисква това да стане от парламента, защото е избираема длъжност с мандат. Според Кодекса за социалното осигуряване управителят на НОИ може да бъде освободен предсрочно, ако е осъден за умишлено престъпление от общ характер с влязла в сила присъда, при влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси, ако системно нарушава задълженията си, или е възпрепятстван да ги изпълнява за срок повече от шест месеца. Така за освобождаването на Митрева от парламента трябва да се приведат аргументи, че тя системно нарушава задълженията си.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg