EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Среща за цената на бензина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща за цената на бензина

mail11:15 | 15.11.2018прегледи 648 коментарикоментари 0


Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на големите вериги бензиностанции обсъдиха днес мерки за намаляване на цените  на горивата.

След срещата изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев коментира, че се търси начин да дадат своя принос за нормализиране на пазара.

„И ние сме българи и при нас работят българи… Идеята, че гледаме отвисоко на това, което се случва, не е вярна. Обратно - отговорни сме, търсим начин да дадем своя принос за нормализиране на пазара“, каза той.

„Предложихме няколко мерки: предложение за намаляване цената на горивата, анализи на пазара и т.н.  Това, което обсъждаме, включително мерки, които изискват държавна намеса . В смисъл, някои от тях, промяна в законодателството. Т.е. не е нещо, което може да се случи в рамките на ден-два“, добави Андрей Делчев.

По думите му след разговора с вицепремиера Дончев предстоят обсъждания за намаляване на цените в рамките на петролната и газова асоциация.

Срещата става на фона на масовите протести в страната срещу високите цени на горивата и започналата проверка от Комисията за защита на конкуренцията за спазване на ангажиментите за ефективна конкуренция на пазара.

Вчера от правителството обявиха намерение компонентите, които формират цените на бензина и дизела да се изписват на касовите бележки от бензиностанциите.

Пред Би Ти Ви тази сутрин премиерът Бойко Борисов заяви, че се надява евентуално намаляване на цените на горивата да спре масовите протести в страната. Той обаче допълни, че цените не зависят от правителството, а от пазара./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg