EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Среща Борисов - Камерън на "четири очи"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща Борисов - Камерън на "четири очи"

mail07:15 | 12.05.2016прегледи 925 коментарикоментари 0


В разговорите си "на четири очи" министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обсъдиха темата за бежанците, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
"Говорихме за процесите, които текат между ЕК, ЕП и Турция, за състоянието на нашата граница", заяви премиерът Борисов след срещата си с Камерън. В коментар по повод публикации в белгийски медии за терорист, спрян на българската граница, премиерът посочи, че службите на двете страни работят изключително добре, а страната ни разчита на подкрепа и от Великобритания, и от други държави, особено с техника.
Министър-председателят допълни, че последната година и половина правителството и държавата са съсредоточени в борбата с контрабандата и финансовите резултати го доказват. "Далеч съм от мисълта, че сме изкоренили всичко и това е максимумът, но при всички случаи се толерира от нашите партньори, че правителството има воля да го прави", каза премиерът по отношение на борбата с корупцията.
Друга обсъдена тема на срещата е енергийната диверсификация в Европа. "Ние много активно работим за подкрепа на газовия хъб "Балкан", полагаме усилия, страната ни може да стане газов разпределител и премиерът Камерън е наш помощник, за да можем да привлечем големи компании", допълни Борисов.
Премиерът Борисов коментира и актуални политически теми. "Калфин е професионалист, добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място - над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери", отбеляза премиерът Борисов.
"Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. В прагматичните решения трудно са ни подкрепяли. Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни", посочи още той.
Министър-председателят заяви, че за него важната подкрепа е на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок и на всеки, който разумно смята, че "нови избори са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове".
"Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не - избори", допълни той. "Навремето Румен Петков ме направи премиер... Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент", каза министър-председателят.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969