EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Споразумение ГЕРБ & ПФ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Споразумение ГЕРБ & ПФ?

mail16:28 | 23.10.2014прегледи 1762 коментарикоментари 0


ГЕРБ са обсъдили с Патриотичния фронт (ПФ) 94 техни предложения и продължават разговорите за съвместно управление, съобщи БНР.

Изключително продуктивна беше срещата ни с ПФ. При първата среща обсъдихме приоритетите, днес обсъждахме 94 конкретни предложния в програмата на коалиция "Патриотичен фронт" и мисля, че беше много плодотворна дискусия, за да изясним нашите позиции. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след вторите преговори между ГЕРБ и Патриотичния фронт.

След срещата се заговори за подписване на "Програма за стабилно управление", а не за коалиционно споразумение. Бъчварова посочи конкретните параметри на разговора:

По отношение на КТБ, финансовата стабилност, енергийната система и приемаме настояването за ревизия на енергетиката. Стигнахме до разбирането, че тази подкрепа може да бъде изразена и с подписване на програмата за управление от тяхна страна, но не на цената и с ултимативното изискване на персонално участие в следващото управление. Тази позиция е изключително коректна и принципна от страна на ПФ и ще продължим да обсъждаме формите на съвместната ни подкрепа за стабилно управление.

За Валери Симеонов от "Националния фронт за спасение на България" е правилно да има подобно споразумение, но той цитира решение на ПФ, според което лицата от ПФ няма да участват в управлението:

Политически лица от коалиция ПФ, НФСБ, ВМРО да не участват в управлението. Така че отговарям на жълтите евентуални въпроси - нито господин Каракачанов ще става министър на отбраната, нито Поли Карастоянова ще става министър на туризма, нито Валери Симеонов ще става някакъв си.

И ПФ и ГЕРБ са направили отстъпки, за да може да излязат с изявлението. От ГЕРБ уточниха, че по време на разговорите не е ставало дума за различията по същество, а само за изчистване на различията по приоритетите.  

Снимка: ГЕРБ


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg