EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Спират реклама на напитка узо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спират реклама на напитка узо

mail14:58 | 06.07.2009прегледи 711 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията с определение от 2 юли спря разпространението на рекламата на напитката "Узаки Зорбас" във всичките й форми. КЗК задължи "СИС Индустрийс" ООД в еднодневен срок от получаване на уведомлението да преустанови разпространението на рекламата, свързана с гръцката напитка, съобщиха от антимонополния орган.
След като се запозна с различните начини за реклама на напитката, КЗК установи, че цялостното впечатление, което те създават, насочва към популярното и в България гръцко питие узо.
Подведени от рекламното послание, в което сюжетът е изграден изцяло върху елементи от гръцката култура, език и самобитност, потребителите биха закупили напитката "Узаки Зорбас" с впечатлението, че купуват разновидност на гръцката напитка узо. Комисията счита, че създаването на погрешно впечатление у потребителите, което може да доведе до пренасочване на тяхното търсене в резултат на създадената заблуда, води до увреждане и на интересите на конкурентите на българския пазар, които произвеждат известната българска анасонова напитка мастика, както и на търговците, които внасят и продават на българския пазар различни марки узо.
Временната мярка се налага до произнасяне на Комисията с окончателно решение по преписката.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg