EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Специалност "Технология на виното"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Специалност "Технология на виното"

mail17:03 | 08.10.2021прегледи 689 коментарикоментари 0


Университетът по хранителни технологии /УХТ/ в Пловдив разкрива нова специалност "Технология на виното и високоалкохолните напитки", която ще бъде с егидата на Международната организация по лозата и виното /OIV/, съобщиха от висшето учебно заведение.
Магистърската програма се създава по инициатива на генералния директор на OIV Пау Рока и с решение на Академичния съвет на университета, уточни функционалният декан по образователни програми и мобилност проф. Георги Костов. Програмата е със срок на обучение две години, като обучението по нея ще стартира от учебната 2022/2023 г. С нейното въвеждане УХТ ще бъде третият университет в света след Университета на Монпелие във Франция и Университета "Дейвис" в САЩ, който ще присъжда дипломи с етикета на OIV.
Специалността включва дисциплини от четири модула - лозарски, енологичен, законодателство, маркетинг, комуникации и качество, и безопасност и опазване на околната среда. Те са специфични и ще оформят познанията на студентите във всички аспекти на производството на вино.
В лозарския модул са включени четири дисциплини, в енологичния модул са включени 10 дисциплини, в модула, свързан със законодателството, маркетинга и комуникациите са включени четири дисциплини, а в модула с безопасността и опазването на околната среда - още четири дисциплини.
Предвидено е лекционните курсове да се водят от преподаватели от катедра "Технология на виното и пивото" в УХТ, а така също и преподаватели от Германия, Франция, Италия и Испания, които имат експертиза в съответните области.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg