EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Специални награди на Винария 2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Специални награди на Винария 2017

mail13:05 | 30.01.2017прегледи 1249 коментарикоментари 0


За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-ото издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум. Според Радослав Радев очевидно изложителите са се уверили, че този модел – „Град на виното“ работи добре. Атрактивната визия на „Винария“ с пресъздаване на атмосферата на Стария Пловдив впечатли посетителите на изложението през последните две години. Тя хармонично се съчета и с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“, както и със зоната „Вкусове от Италия“. В 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.  

Радослав Радев прогнозира, че ВИНАРИЯ и тази година ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но  и иновации в технологичния процес на този бранш. По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

За трета поредна година „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от уникален по рода си форум за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия като цяло.

           


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037