EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Специални мерки за защита на еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Специални мерки за защита на еврото

mail18:46 | 17.04.2010прегледи 805 коментарикоментари 0


Министрите на финансите на 16-те страни, използващи еврото като валута, се споразумяха да създадат постоянен механизъм за помощ за Еврогрупата, съобщи днес председателят на групата и премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер, цитиран от ДПА.
"Приехме, че е необходимо да създадем постоянен кризисен механизъм", заяви Юнкер в Мадрид след неофициалната среща на финансовите министри от еврозоната.
Предложението бе направено в сряда от еврокомисаря за икономическите и валутните въпроси Оли Рен, след като в края на миналата седмица държавите от еврозоната взеха безпрецедентното решение да предложат двустранни заеми за Гърция.
Страните от еврозоната се ангажираха да предоставят общо 30 милиарда евро (40 милиарда долара), към които се предвижда Международният валутен фонд (МВФ) да прибави около 15 милиарда евро.
Юнкер обаче подчерта, че Атина все още не е поискала парите да бъдат изплатени, въпреки че вчера гръцкото министерство на финансите изпрати до високопоставени представители на ЕС и МВФ писмо с искане да обсъдят условията на евентуална помощ.
"Във всеки случай това не беше заявление (за помощ), заяви пред журналисти председателят на Еврогрупата.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg