EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спасяването на Opel – във финалната фаза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спасяването на Opel – във финалната фаза

mail17:43 | 27.05.2009прегледи 523 коментарикоментари 0


speed1Надпреварата за придобиване на контрол над германската автомобилостроителна компания Opel днес навлиза в последната си фаза. Германският канцлер Ангела Меркел се среща с всички заинтересовани страни в Берлин, информира ДПА, цитирана от БТА.
За разлика от предишните прогнози сега не се очаква правителството да посочи името на предпочитания кандидат, който да придобие губещото европейско подразделение на американската General Motors.
Правителството вероятно ще осигури поле за действие, за да може да реагира на събитията в САЩ, където най-вероятно на 1 юни GM ще потърси съдебна защита от кредитори, което е равносилно на обявяване на фалит.
Меркел ще проведе отделни срещи с ръководството на GM и с ръководителите на компаниите, подали оферти Fiat, канадската Magna и европейския клон на американския инвестиционен фонд Ripplewood.
Планира се в срещите да участват и федерални министри, представители на правителството на САЩ и премиерите на четирите германски провинции, в които има заводи на Opel.
Според информирани източници германската страна ще информира General Motors за предпочитанията си, но Берлин няма да изключи нито една от трите концепции, предложени за спасяване.
Предварителното споразумение се разглежда като необходимо, за да може компанията да използва кредитната линия от 1,5 млрд. евро (2,1 млрд. д.) преди приключването на сделката, отбелязва ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg