EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спад на доверието сред френските производители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад на доверието сред френските производители

mail17:15 | 23.10.2023прегледи 413 коментарикоментари 0


Доверието сред френските производители се е забавило незначително през октомври, отразявайки влошаването на личните производствени очаквания. Това се посочва в резултатите на Националния статистически институт "Инсее" (Insee), публикувани днес и цитирани от ДПА.

Индексът на производственото доверие се е свил до 98 пункта през октомври спрямо 99 пункта през септември. Според прогнозите индексът трябваше да остане непроменен на ниво от 99 пункта.

Оценката за миналото производство се е понижила до най-ниското си ниво от юли 2020 г., като индексът е намалял до -11 пункта през октомври спрямо -6 пункта през предходния месец.

По същия начин балансът на мненията за личните производствени очаквания през идните три месеца е спаднал под историческото си равнище от – 5 пункта през октомври, след като е нараснал до 17 пункта през септември.

Очакванията са, че общите производствени перспективи в промишлеността ще са по-малко благоприятни заради икономическата несигурност. Съответният индекс е бил -10 пункта спрямо -6 пункта преди месец. 

Балансът на мненията във връзка с равнището на чуждестранните поръчки се е подобрил рязко до -3 пункта спрямо -13 пункта, а относителният баланс за равнището на общите поръчки е скочил до  -17 пункта спрямо -22 пункта. 

Балансът на мненията за текущото равнище на запасите на крайни стоки се е повишил до 17 пункта спрямо 14 пункта през предходния месец.

Балансът на мненията във връзка с миналите и очакваните промени в числеността на работната сила е намалял до 3 и 7 пункта съответно.

Балансът на мненията във връзка с очакваната тенденция в продажните цени през идните три месеца се е понижил и бил под средното си равнище, според статистическия институт.

Проучването сочи също, че общият индекс на бизнес доверието, който включва отговорите на бизнес лидери от сектори като производството, строителството, услугите, търговията на дребно и на едро, са се влошили през октомври, като индексът е спаднал до 98 пункта спрямо 100 пункта през предходния месец. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg