EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спад в производството и висока инфлация в Китай през юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад в производството и висока инфлация в Китай през юли

mail14:02 | 11.08.2010прегледи 553 коментарикоментари 0


Растежът на китайското промишлено производство през юли се е забавил още, след като Пекин наложи строги ограничения върху кредитния бум, предаде Асошиейтед прес. Резултатът засилва очакванията, че правителството ще разхлаби валутната си политика в подкрепа на икономическия растеж.
Инфлацията в страната е достигнала най-високото си равнище за тази година заради летните наводнения, които съсипаха реколтата, но според анализаторите нарастването вероятно ще се окаже временно.
Днешните правителствени данни са пореден признак за охлаждане на китайски бум и подхранват очакванията, че на Пекин ще му се наложи да промени политическия си курс, след като ограничи кредитирането тази година, за да предотврати балон в цените на акциите и недвижимите имоти.
Юлският растеж на промишленото производство се е забавил за пети месец - до 13,4 процента на годишна основа, което е най-ниското равнище тази година. Продажбите на дребно и инвестициите във фабрики и други фиксирани активи също са се забавили.
Индексът на потребителските цени (CPI) се е повишил с 3,3 процента на годишна основа, отбелязвайки най-бързото си темпо за тази година, след като летните наводнения засегнаха реколтата и възпрепятстваха доставките. Скокът се дължи на поскъпването на храните с 6,8 процента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg