EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Спад в заетостта на софийските молове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад в заетостта на софийските молове

mail13:10 | 10.11.2016прегледи 1537 коментарикоментари 0


Лек спад на заетостта в софийските молове заради освободените от Carrefour и Piccadilly площи регистрира през последните тримесечия консултантската компания Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefield за България и Македония. През третото тримесечие на 2016 г. тя намаля до 90% при средни нива 93-95% година по-рано.

Спадът е само временен и очакванията са освободените пространства сравнително бързо да бъдат заети от нови наематели.

„С ръста на потреблението пазарът на търговски площи в София е динамичен и там, където все още няма наемни договори скоро очакваме подписването на такива. Оттеглянето на Carrefour и свиването на мрежата на Piccadilly отвори място за техните конкуренти, както и за нови big-box наематели в търговските центрове“, коментира Росен Генев, мениджър „Търговски площи“ в агенцията.

Сред примерите в тази посока от консултантската компания посочиха влизането на Lidl в Sofia Ring Mall, както и обявеното намерение на Billa да заеме мястото на Piccadilly в Serdika Center. Piccadilly от своя страна се очаква да влезе на освободената от Carrefour площ в Paradise Center.  Все още няма яснота какви наематели ще влязат на мястото на Carrfour в The Mall.

Като цяло пазарът през третото тримесечие бе движен от стремежа на търговските центрове да подобрят микса си от наематели.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg