EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Союзнефтегаз се установява в Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Союзнефтегаз се установява в Сирия

mail16:00 | 30.12.2013прегледи 1056 коментарикоментари 0


Сирия сключи крупен договор за проучвания за петрол и газ с руска държавна компания, предадоха световните агенции.Спогодбата е за срок от 25 години и е финансирана от Русия, основен съюзник на режима в Дамаск.
"Това е първото подписано споразумение за проучвания за газ и петрол в сирийски (териториални) води", подчерта генералният директор на сирийската държавна петролна компания Али Абас. Договорът бе подписан в сирийското министерство на петрола и минералните ресурси от сирийския министър на петрола Сюлейман ал Абас и шефовете на сирийската държавна петролна компания и на руската компания "Союзнефтегаз", акционерно дружество от затворен тип с мажоритарен собственик руската централна банка.
Директор на руската фирма е Юрий Шафраник, бивш руски министър на енергетиката в периода 1993-1996 г. Проучванията ще започнат незабавно върху площ от 2190 квадратни метра. Цената на сондажите е изчислена на около 100
милиона долара. Сирия стана обект на международни санкции след избухването
на бунта срещу режима на президента Башар ал Асад през март 2011 г. Добивът на петрол в страната намаля драстично с 90% от началото на кръвопролитния конфликт, от 380 хиляди барела дневно до 39 хиляди барела дневно. При това основните петролни и газови находища в Сирия, които се намират в източни райони, са под контрола на бунтовници.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg