EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Социалният министър в Канада

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Социалният министър в Канада

mail16:00 | 04.10.2012прегледи 653 коментарикоментари 0


Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и заместник-министър Зорница Русинова са на работно посещение в Канада. Те ще проведат поредица от срещи в Департамента за развитие на човешките ресурси и развитие на уменията. Българската делегация ще се запознае с канадската система на доходи при пенсиониране, програмата за обезщетения и помощи за старост/доплащане за гарантиран доход и канадския пенсионния план. Те ще имат възможност да дискутират и системата за признаване на квалификациите в Канада.
Утре, 5 октомври 2012 г., министър Младенов заедно с Даян Финли, министър на човешките ресурси и развитие на уменията на Канада, ще подпишат Спогодбата за социална сигурност (ССС) между България и Канада и Административна спогодба за прилагане на ССС. Със споразумението стажът, натрупан в двете страни, ще се сумира за преценяване размера на пенсията. По този начин българите в Канада, който са над 50 000, ще получат гаранции за своите пенсионни права.
Министър Младенов ще посети и Службата на управителя на финансовите институции, където главният актюер Жан-Клод Менар ще запознае представителите на МТСП с канадския Инвестиционен борд за пенсионния план.
Програмата на министър Младенов ще завърши със среща с българската общност в Торонто.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg