EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Социалната мрежа X въвежда абонаменти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Социалната мрежа X въвежда абонаменти

mail11:30 | 30.10.2023прегледи 611 коментарикоментари 0


Социалната мрежа Екс, която е собственост на Илън Мъск, постави началото на нови абонаментни планове точно, когато се навършва една  година от придобиването й срещу 44 милиарда долара от милиардера, предаде Франс прес. Сега мрежата има финансови трудности.

Според нововъведенията потребителите могат вече да избират между три абонаментни плана  -основен за 3 долара, премиум за 8 долара  и премиум плюс за 16 долара месечно.

Освен предимствата, предоставяни от формулата премиум, потребителите на премиум плюс няма да виждат реклами, а техните съобщения ще бъдат по-видими, по-четени и ще предизвикват повече реакции. Най-евтиният план включва възможност за редакция на съобщението, за публикуване на видеа, които ще са по-дълги, ще има двойна идентификация, но няма да бъдат сертифицирани с прочутата синя отметка.

Силното намаляване на модерирането на съдържанието допълни хаоса в социалната мрежа. Много от сертифицираните акаунти започнаха да разпространяват невярна информация или слухове, много рекламодатели напуснаха Екс и пазарната й стойност падна с 20 милиарда долара, а постъпленията от реклами намаляха наполовина, призна Мъск.

Има риск социалната мрежа да стане платена за всички. В Нова Зеландия и Филипините новите потребители трябва да плащат по долар на година, за да могат да публикуват съобщения. Идеята цели да бъдат осуетени вписванията в мрежата на акаунти-ботове - автоматизирани акаунти, които могат да послужат за изкуствено раздуване на политически послания, например.

Мъск има намерение да превърне Екс в универсално приложение по модела на УиЧат в Китай, който служи и за пращане на съобщения в реално време и за онлайн плащания. Мъск вече започна да тества средство за провеждане на обаждания директно през Екс, включително чрез видеовръзка.

Вчера по повод първата годишнина от придобиване на мрежата Мъск написа в акаунта си "Свобода" и препубликува съобщението си отпреди година, когато се похвали, че "Птичката е освободена", визирайки вече изчезналата синя птичка, която беше символ на Туитър.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg