EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Социална сигурност за България и Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Социална сигурност за България и Сърбия

mail15:50 | 19.09.2011прегледи 551 коментарикоментари 0


Спогодба за социална сигурност и Административно споразумение към нея подписаха министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на труда и социалната политика на Сърбия Расим Ляич в Белград днес. В документа е регламентирано сътрудничеството при болест и майчинство, трудова злополука и професионална болест, старост, инвалидност и смърт, безработица и семейни помощи за деца.
По време на разговора министър Младенов представи основните приоритети в работата на МТСП по преодоляване на социалните последици от кризата в областта на пазара на труда и социалната сигурност. Той запозна сръбския си колега с възможностите, предоставяни от Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към МТСП за обучение на експертни и профсъюзни кадри. Министър Младенов отправи предложение за търсене на възможности за реализиране на проекти в областта на труда и социалната политика в рамките на подписания през месец март 2011 г. Меморандум за разбирателство между правителствата на България и Сърбия, участващи в програмата Трансгранично сътрудничество „България-Сърбия” по инструмента за предприсъединителна помощ.

Двете страни изразиха увереност, че подписването на Спогодбата за социална сигурност и Административното споразумение към нея ще допринесат за по-доброто развитие и укрепване на сътрудничеството между двете министерства в областта на социалната сигурност.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg