EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Софиянци платили 71 млн. лв. стари задължения към общината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Софиянци платили 71 млн. лв. стари задължения към общината

mail11:40 | 20.01.2011прегледи 579 коментарикоментари 0


Столичната община е събрала 71 млн. лв. от неиздължени данъци и такси от минали години, съобщи заместник-кметът Минко Герджиков при представянето на проекта за бюджет за 2011 година, предаде БТА. По думите му събраните суми компенсират намалените приходи на общината от такси и от данъка върху възмездните сделки, предвид на кризата на имотния пазар.
Общината разчита на над 10 милиона лева нови приходи към данъка за недвижими имоти. От сградите в презонираните райони се очакват три милиона лева допълнително, а от фирмите поради уеднаквяването на данъчната основа за начисляването на данъка се очакват допълнително седем и половина милиона лева.
Общо един милион лева се очаква да постъпят и от собствениците на имоти, които живеят в тях, но имотите не са с издаден акт "16". Променяната на данъчния кодекс ни позволява служебното издаване на акт за установяването на задължения, припомни Герджиков.
По думите му не се увеличават приходите за издръжката на администрацията, а в същото време се отчита четирикратно увеличение на инвестиционната програма в сравнение с 2007 година.
Кредите, които са взети от Столичната община, са главно за съфинансиране на общинския дял по изпълнението на общинските проекти, посочи още Герджиков. По думите му погасителната сума, която общината ще изплаща по кредитите си през тази година, е под пет процента от собствените й приходи. Общината усвоява от ЕИБ кредити за общо 131 млн. евро, като те са за съфинансиране на инсталациите за отпадъци, за строителството на метрото и за кръстовищата на две нива.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159