EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София:200 млн.лв. за булеварди и градини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София:200 млн.лв. за булеварди и градини

mail11:30 | 08.08.2013прегледи 710 коментарикоментари 0


200 млн. лв. са предвидени за реновиране и основен ремонт на пътна мрежа в София, каза заместник-кметът по финанси и стопанска дейност на Столичната община Дончо Барбалов. През септември се очаква ЕИБ да одобри заем от 50 млн. евро, така че по част от обектите работата да започне.
През 2013 година ще започне изграждането на бул. "Копенхаген" в "Дружба 2", а скоро трябва да започне подмяната на трамвайното трасе по бул. "България" като стойността на договора е 6 млн. лв.
Изчаква се да влязат в сила подробните устройствени планове във връзка с изграждането на кръстовища на две нива при Семинарията и при бул. "Иван Ев. Гешов" и "България".
В ход са процедури за ремонта на пространството около НДК. Сега се правят търговете, така че догодина реконструкцията да започне и да приключи до средата на 2015 г. Стойността на ремонтните работи е 13 млн. лв. Барбалов каза, че ще бъде обновен и фонтанът пред НДК, който не се пуска често, поради проблеми с хидроизолацията и големите загуби на вода.
Тече процедура за реновирането на Докторската градина, което включва изграждането на напоителна система и осветление. За реконструкцията на парка "Баня Лозенец" има избран изпълнител, съобщи още Барбалов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg