EUR 1.9558
USD 1.6906
CHF 1.8221
GBP 2.3040
CNY 1.8221
you tube
mobile version

София №19 сред технологичните градове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София №19 сред технологичните градове

mail15:02 | 27.08.2021прегледи 900 коментарикоментари 0


Град София се изкачи нагоре в ежегодната класация на FDI Intelligence и групата на Financial Times за "Технологични градове на бъдещето", съобщават от Столичната община.
Списанието FDI Intelligence в партньорство с TNW (The Next Web) са изготвили тазгодишното издание на "Технологични градове на бъдещето 2021" с цел да отбележат развитието на европейските градове с най-обещаващи перспективи за стартъп бизнеси и инвестиции в технологии и иновации, посочва общината.
София се нарежда на 19-о място сред общо 76 европейски града, а през 2020 г. българската столица заемаше 20-о място, припомнат от общината.
Проучването включва данни от 76 европейски града и оценява инвестиционните възможности, наличието на квалифицирана работна ръка и развитието на инфраструктурата.
Петте водещи града в генералната класация са Лондон, Париж, Дъблин, Берлин и Амстердам.
За рейтинга FDI оценява градовете по пет критерия - Икономически потенциал; Иновации и привлекателност; Привличане на преки чуждестранни инвестиции; Ефективност на разходите; Стартъп среда. В допълнение е създадена и шеста, отделна категория "Стратегия за привличане на чуждестранни инвеститори" и попадането в топ 20 по този критерии носи допълнителни точки към общия резултат за окончателното класиране.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg