EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София тех парк - център за малки фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София тех парк - център за малки фирми

mail17:00 | 01.10.2012прегледи 424 коментарикоментари 0


В България започва да се създава култура на предприемачеството, а изграждането от 2013 г. на "София тех парк" ще подпомогне този процес. Това каза на среща с  българската общност в Бостън президентът Росен Плевнелиев, съобщи пресекретариатът на президентството.
Президентът припомни, че "София тех парк" се предвижда да бъде първата иновативна екосистема в България, която ще осигури възможност най-вече на малкия и средния бизнес да изгради стратегически партньорства в сектори с висока добавена стойност.
Наложително е малките и средните предприятия да се ползват с приоритетно внимание, което не се случва в последните години, посочи българският държавен глава. Сънародниците ни в Бостън поставиха пред Плевнелиев въпроси, свързани с възможностите за реализация в страната ни, за привличане на повече чуждестранни инвестиции и за започване на бизнес в България.
Президентът разговаря с бизнес общността и членове на "Харвард клуб" в Бостън. Пред тях Росен Плевнелиев представи икономическата ситуация у нас и възможностите за инвестиции и икономически растеж през следващите години.
Устройство за мобилен телефон, което сканира ретината и прави пълна здравна диагностика и други иновативни продукти бяха представени пред президента Плевнелиев по време на посещението му в "Кеймбридж иновейшън център". Центърът е сред най-големите бизнес инкубатори в света, в който работят повече от 500 стартиращи компании. В Бостън Росен Плевнелиев посети и една от големите компании в района на Масачузетс, специализирана в развитието на биотехнологиите.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160