EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: Тестове на Завода за боклук

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Тестове на Завода за боклук

mail11:06 | 02.09.2015прегледи 2986 коментарикоментари 0


От 1-ви  септември на новопостроения завод за механично-биологично третиране на отпадъци на площадка „Садина“ започнаха проби с твърди-битови отпадъци. Тук пристигнаха првите 80 т софийски отпадъци, но до 7-ми септември във фабриката трябва да постъпят 500 тона, за да почнат истинските 72-часови тестове на инсталациите. В момента се проследява целият цикъл на работа и функционална зависимост на инсталацията. След приключване на пробите ще се проведе държавна приемателна комисия от ДНСК.
Заводът за механично-биологично третиране (МБТ) на отпадъци, с производство на RDF – гориво на площадка „Садината” се изпълнява по проект „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”

Преди дни приключи изпълнението на строително-монтажните работи и доставката и монтажа на оборудването на завода за механично-биологично третиране на отпадъците. Строителството на завода е прието и обектът получи Акт образец 15, съгласно Закона за устройство на територията. Завършено е строителството на сградите, проведени са единични изпитания на съоръженията, изградена е площадковата инженерна инфраструктура.  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg